Annuleringsfonds basis of compleet

Heb je al gedacht aan de mogelijkheid dat je vakantie moet worden afgebroken of misschien helemaal niet door kan gaan? Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je, één van je reisgenoten of één van je familieleden ziek wordt. Je kunt dan niet op vakantie of je moet je verblijf vroegtijdig afbreken. Dat is vervelend en brengt kosten met zich mee. Deze kosten kun je voorkomen of beperken door bij je boeking te kiezen voor deelname in het Annuleringsfonds.

Deze informatie geldt voor toeristische kampeerplaatsen en verhuurobjecten. Voor vaste plaatsen en seizoenplaatsen gelden afwijkende voorwaarden.

Annuleringskosten

Wij berekenen annuleringskosten conform de geldende voorwaarden. Op boekingen voor toeristische kampeerplaatsen zijn de RECRON voorwaarden Toeristisch Verblijf van toepassing. Op boekingen voor huurobjecten zijn de RECRON voorwaarden voor Vakantieverblijven van toepassing.

Op grond van die voorwaarden zijn de annuleringskosten:

 • Bij annulering meer dan drie maanden voor de dag van aankomst, 15% van de totale overnachtingsprijs;
 • Bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de dag van aankomst, 50% van de totale overnachtingsprijs;
 • Bij annulering binnen twee tot één maand voor de ingangsdatum, 75% van de totale overnachtingsprijs;
 • Bij annulering binnen één maand voor de ingangsdatum, 90% van de totale overnachtingsprijs;
 • Bij annulering op de dag van aankomst, 100% van de totale overnachtingsprijs.

De annuleringskosten kun je voorkomen of beperken door tijdens het boeken te kiezen voor deelname in het Annuleringsfonds. Voor toeristische kampeerplaatsen bieden we twee mogelijkheden aan: Annuleringsfonds BASIS en Annuleringsfonds COMPLEET. Bij huur van een vakantieverblijf kan alleen worden gekozen voor Annuleringsfonds BASIS.

Annuleringsfonds BASIS

Indien je deelneemt in het Annuleringsfonds Basis kun je kosteloos annuleren, zowel voor aankomst als tijdens je verblijf, maar alleen als je hiervoor een geldige reden hebt, zoals:

 • ziekte of ongeval
 • complicaties bij zwangerschap
 • een ongeval of overlijden van niet meereizende familie in de 1e of 2e graad
 • onvrijwillige werkloosheid
 • schade aan uw eigendom of bedrijf waarvoor uw aanwezigheid is vereist
 • ernstige schade aan uw kampeermiddel

Bij annuleren zonder geldige reden, worden annuleringskosten berekend, zoals hierboven vermeld. Alle geldige redenen vind je in de Algemene Voorwaarden Annuleringsfonds Basis (klik hier om de voorwaarden in te zien en te downloaden). Bij vroegtijdig vertrek krijg je alleen de kosten van het restant van het verblijf terug.

De kosten voor deelname in het Annuleringsfonds BASIS bedragen 4% van de totale overnachtingsprijs plus € 4,- eenmalige administratiekosten.

Annuleringsfonds COMPLEET

Wil je nog meer zekerheid en flexibiliteit bij je boeking van een toeristische kampeerplaats? Kies dan bij boeking voor het Annuleringsfonds COMPLEET. Bij de dekking maken we een onderscheid tussen annuleren tot 24 uur voor aankomst en annuleren binnen 24 uur voor aankomst of tijdens je verblijf.

Annuleren tot 24 uur voor aankomst

Je kunt zonder opgaaf van reden tot 24 uur voor aankomst annuleren. Je krijgt dan alle betaalde overnachtingskosten terug en er worden geen annuleringskosten in rekening gebracht. Slecht weer, onverwacht te druk voor vakantie, caravan verkocht? Het maakt niet uit, alles is gedekt!

Annuleren binnen 24 uur voor aankomst of tijdens je verblijf

Vanaf 24 uur voor aankomst en tijdens je verblijf gelden voor annulering dezelfde voorwaarden als bij het Annuleringsfonds BASIS. Kosteloos annuleren is dan dus alleen mogelijk met een geldige reden. Bij annuleren zonder geldige reden, worden annuleringskosten berekend, zoals hierboven vermeld. Alle geldige redenen vind je in de Algemene Voorwaarden Annuleringsfonds Compleet.

De premie van het Annuleringsfonds COMPLEET bedraagt 10% van de totale boekingssom plus € 4,- eenmalige administratiekosten. Klik hier om de voorwaarden in te zien en te downloaden die op het Annuleringsfonds COMPLEET van toepassing zijn.

Kijk hier voor al onze algemene voorwaarden.