Omgeving categorie

Overzicht

Naar het strand

Noordzeestrand van Callantsoog
Kamperen aan de kust van Noord-Holland

Op slechts 2 km vanaf onze camping vind je het prachtige Noordzeestrand van Callantsoog! Het uitgestrekte zandstrand is kilometers lang en gemiddeld 100 meter breed. Ruimte zat dus rustig te genieten van een dagje strand.

Al sinds jaar en dag wappert op het strand van Callantsoord de Blauwe Vlag, een erkenning van de Europese Unie voor een schoon en veilig strand. Op zoek naar een hapje of een drankje direct aan de kust van Noord-Holland? Er zijn maar liefst vijf strandpaviljoens te vinden op het strand.

Vlak achter het strand, gescheiden door een hoge, smalle duinenrij, ligt het dorp Callantsoog. Dit is één van de oudste en mooiste badplaatsen van het land met een gezellig centrum. Hier zijn veel winkeltjes, terrassen en restaurants. De meeste winkels zijn het hele jaar door op zondag geopend.

In tegenstelling tot veel andere badplaatsen is het in Callantsoog wél toegestaan om het hele jaar uw hond mee naar het strand te nemen. Van 1 mei t/m 30 september dient dit tussen 09.00 en 19.00 uur echter wel aangelijnd te gebeuren.

Ook voor de naturisten is er ruimte, iets ten zuiden van de strandopgang Kiefteglop ligt het oudste officiële naaktstrand van Nederland.

Het Noordzeestrand is vanaf Camping De Nollen via een fiets-/wandelpad bereikbaar. De afstand tot het dorp Callantsoog is zo'n 1500 meter, na nog eens 400 meter bent u bij strand, zee en duinen.