Veelgestelde vragen over je verblijf

Je verblijf op Camping & Vakantiepark de Nollen: een paar spelregels

Wij heten je van harte welkom op De Nollen. Waar vele mensen samenkomen om te genieten van een vakantie, dragen een paar spelregels bij aan het beleven van vakantieplezier. En natuurlijk ook aan de veiligheid van jou en die van je medegasten. Wij vertrouwen op je medewerking en begrip en wensen je een fijn verblijf toe op ons mooie park!

 • Omdat je op een gezinspark verblijft, stellen wij prijs op een nachtrust van 22.30 - 08.00 uur. Dit betekent onder meer geen luide gesprekken, muziek of enig ander lawaai. Ook overdag dient er een zekere mate van rust te zijn.
 • Jeugdigen tot 21 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een ouder persoon bij ons kamperen.
 • Maximaal 5 personen per kampeerplaats.
 • Groepen laten we slechts beperkt en na overleg toe. Camping & Vakantiepark De Nollen is niet geschikt voor groepjes jeugd of jongvolwassenen.
 • Er is toezicht op het park en met drukke periodes is er ook bewaking tijdens de avond/nachtelijke uren.
 • Barbecueën is toegestaan maar doe dit wel altijd, vanwege het brandgevaar, met een emmer bluswater erbij. Open vuur, vuurkorven, hout-/tuinkachels e.d. zijn niet toegestaan!
 • Bezoekers en logés dienen zich bij aankomst te melden, vraag bij de receptie naar de logétarieven. Je bent altijd verantwoordelijk voor het gedrag van jouw bezoekers en logées.
 • Op ons familiepark mag niet naakt en/of topless worden gerecreëerd.
 • Het gebruik van verdovende middelen is niet toegestaan.
 • Alcohol nuttig je bij de horeca, of in je eigen accommodatie, elders op het park is alcohol drinken niet toegestaan.

Reserveren

Vooraf reserveren is niet verplicht maar is wel handig. Je kunt via onze website zelf je boeking in orde maken en betalen. Vervolgens kun je de boeking beheren en eventueel uitbreiden via de mijn-omgeving (bereikbaar via het persoon-icoontje bovenaan de website). Na een reservering ontvang je doorgaans binnen één werkdag via e-mail de bevestiging.

De foto's op onze website geven een algemene indruk en hoeven niet persé de gekozen plek te betreffen. De boeking vindt plaats volgens de RECRON-voorwaarden voor toeristische plaatsen dan wel vakantieverblijven. Voor seizoenplaatsen en vaste plaatsen gelden afwijkende voorwaarden.

Annuleren

Onze annuleringsvoorwaarden vind je in de RECRON-voorwaarden (zie hierboven).

Wil je graag optimale zekerheid? Kies dan bij reservering voor de mogelijkheid om deel te nemen in ons Annuleringsfonds Basis of Compleet.

Aankomst en vertrek

Als je bij de boeking (of daarna in je Mijn De Nollen omgeving) je kenteken hebt doorgeven, kun je bij aankomst meteen doorrijden naar je kampeerplek. Inchecken is dus niet nodig. Voor de verhuuraccommodaties is inchecken wel noodzakelijk. Je kunt vanaf 14.00 uur op je kampeerplaats terecht (verhuurobjecten vanaf 15.00 uur).

We verzoeken je om op de dag van je vertrek de plaats om 12.00 uur weer verlaten (verhuurobjecten om 10.30 uur). Heb je een kampeerplaats gehuurd dan hoef je niet uit te checken. Heb je een verhuuraccommodatie gehuurd, dan is uitchecken bij de receptie wel noodzakelijk. Als je besluit eerder te vertrekken, bijvoorbeeld door slecht weer, is er geen mogelijkheid tot restitutie, tenzij een annuleringsfonds van toepassing is en aan de bijbehorende voorwaarden voor restitutie wordt voldaan.

Auto, fiets en benenwagen

De slagboom werkt op basis van kentekenherkenning. Je kunt met je auto tussen 08:00 en 22:30 uur maximaal twee keer met je eigen auto het terrein op rijden. Tussen de eerste en tweede rit dient minimaal 10 minuten te zitten. Als je overdag vaker weg wilt met de auto kun je deze parkeren op het terrein tegenover het park. Hier kan ook je bezoek de auto kwijt.

Denk alsjeblieft aan spelende kinderen, fietsers en wandelaars en rijd alleen stapvoets over het park.

Tussen 22:30 en 8:00 uur is de ingaande slagboom gesloten. Inkomend autoverkeer op het park is dan niet toegestaan.

Gezien de grote diversiteit aan plaatsen kan het zijn dat je auto niet bij je kampeermiddel geparkeerd kan worden. Let op; langzaam verkeer heeft altijd voorrang op het park.

Als je vanaf het park naar het strand wilt wandelen of fietsen kun je gebruik maken van de doorgang bij veld D, let op; het eerste stukje is voetpad en kun je beter je fiets aan de hand meenemen tot het fietspad (Staatsbosbeheer handhaaft hierop). Je loopt of fietst dan via het natuurgebied naar Callantsoog. Het poortje wordt in de drukkere perioden afgesloten van 22.00 - 08.00 uur.

Inventaris en schoonmaak van jouw verblijf

 • Bij de meeste verhuuraccommodaties is bedlinnen inbegrepen, de lakenpakketten worden in de seal voor je klaargelegd in jouw verblijf. De trekkershutten en de “De Waard”-tenten zijn standaard alleen voorzien van matrassen en kussens; bedlinnen en dekbedden dien zelf mee te brengen of bij te boeken.
 • Voor elke accommodatie is een inventarislijst wat je mag verwachten in jouw verblijf, controleer deze kort na aankomst. Eventuele manco’s kun je melden bij de receptie, we vullen deze dan zo snel mogelijk aan. Gaat er wat stuk tijdens je verblijf, meld dit dan. We vragen een vergoeding voor breuk en vermissing. De hoogte van de vergoeding kun je op de inventarislijst terugvinden.
 • Je kampeerplaats of verhuurobject tref je bij aankomst schoon aan. We vragen je een verhuuraccommodatie ook weer netjes achter te laten. Je kunt er bij de boeking voor kiezen om de eindschoonmaak van je accommodatie tegen bijbetaling door ons te laten verzorgen, zorgen wij ervoor dat alles weer blinkend schoon is voor de volgende gasten. We vragen je wel om o.a. zelf even de afwas te doen, het beddengoed en de handdoeken te verzamelen, de oven/magnetron/fornuis schoon te maken na gebruik, het afval in de containers te deponeren en eventueel verplaatst meubilair terug te zetten. Op de schoonmaakinstructie die in de accommodatie aanwezig is, vind je meer informatie.
 • Als je ervoor kiest zelf de eindschoonmaak van je accommodatie te doen, dan vragen we je om ook nog de volgende zaken schoon te maken én spreek voor aankomst af dat je dit ook zelf doet:
  • Keuken: servies, fornuis, tegels, kastdeuren, koelkast en andere apparaten
  • Meubels en gebruiksvoorwerpen: afnemen en drogen
  • Toiletten: toiletpot, tegels, deur, wasbak en kraan
  • Badkamer: toilet, douchekop en thermostaat, kranen, bad, douchecabine, wastafel, spiegel en tegels
  • Vloeren: stofzuigen en dweilen van alle ruimtes in het verblijf
  • Deuren en ramen: afnemen en drogen
  • Terras: meubilair afnemen, drogen en opstapelen
  • Kachel schoonmaken (alleen in Sun Lodge, Moon Lodge, Pluto, Jupiter en Vega Lodge)
  • Beddengoed afhalen en op een plek bij elkaar aan de buitendeur binnen achterlaten
 • Is je verhuurobject bij aankomst niet schoon, wil je dit dan binnen twee uur na aankomst melden bij de receptie? Alleen bij een tijdige melding kunnen wij zorgen voor een adequate oplossing.
 • Bij een niet juist gebruik en/of het niet correct achterlaten van jouw verhuurobject, kunnen wij hiervoor extra (schoonmaak)- kosten in rekening brengen.
 • Ook na aankomst kun je nog bedlinnen- handdoeken en/of keukendoekenpakketten bijboeken via de receptie.

De kampeerplek

Na je aanmelding kun je zelf met de auto naar je plaats op de camping rijden. Het gebruik van geperforeerd (open) grondzeil heeft de voorkeur, omdat dit verstikking van het gras voorkomt. Worteldoek of dicht grondzeil vóór je kampeermiddel/voortent is i.v.m. het behoud van de grasmat niet toegestaan. Partytenten zijn toegestaan, maar dan alleen voor de schaduw en niet als extra tent of voor de auto.

Wateraansluitingen zijn alleen aanwezig op de Comfortplaatsen. Je beschikt dan over een eigen tapkraan bij de standplaats. Voor de overige velden zijn watertappunten beschikbaar.
Riolering tref je aan bij de Comfortplaatsen. Je kunt je afvoerslang van de caravan eenvoudig in het putje plaatsen. Als je geen Comfortplaats hebt, plaats dan een emmer of vuilwatertank onder de afvoer van de caravan. Je kunt deze legen in de chemische stortplaatsen bij de sanitaire gebouwen. Voor campers is er een camperstortplaats bij de entree van het park voor de slagboom.

Kabel TV (digitaal DVB-C / MPEG4) aansluitingen zijn alleen bij de Comfortplaatsen beschikbaar. Je dient gebruik te maken van een coax-kabel. Hieronder vind je de benodigde tv-instellingen.

Elektra aansluiten doe je met een blauwe eurostekker (CEE-norm). De gemiddelde lengte van de benodigde elektrakabel is ca. 15 meter. Het aantal ampère bepaalt hoeveel en wat voor apparaten je kunt aansluiten en gebruiken. Het totale vermogen dat je maximaal aan kunt sluiten bedraagt bij 10 ampère 2200 Watt. Op elektrische apparaten staat aangegeven hoeveel vermogen ze verbruiken, je kunt dus zelf uitrekenen welke apparaten je tegelijkertijd kunt inschakelen. Bij overschrijding van het maximaal toegelaten vermogen schakelt een zekering de elektriciteit op je plek automatisch uit (maar niet automatisch weer in!). Apparaten die veel vermogen gebruiken zijn o.a. waterkokers, Senseo-koffiemachines, föhns, kookplaatjes en elektrische kachels.

Kabel TV DVB-C (digitaal)

Via ons kabelnet bieden wij op de Comfort-, seizoen- en vaste plaatsen een uitgebreid pakket aan digitale TV- en radiozenders aan.

Je hebt hiervoor een HD of HD-ready TV (MPEG4/H.264) met DVB-C tuner nodig.
Je kunt je TV met een coax-kabel aansluiten op de op je plek aanwezige aansluiting. In alle gevallen geldt dat je de zenders opnieuw moet instellen. Moderne TV’s hebben hiervoor een automatische zoekfunctie. Kies, als je TV deze mogelijkheid aangeeft, voor de optie “kabel” en voor de optie “digitaal” bij het instellen.

Als de TV naar instellingen vraagt, voer je (indien nodig) de volgende gegevens in:
Frequentie: 306.00, 306000 of 306 (afhankelijk van hoeveel cijfers je kunt invoeren)
Netwerk-ID: 4444
Modulatie: 256-QAM
Symboolsnelheid: 6900

Mocht de TV bij het instellen naar een Kabel-TV aanbieder/provider vragen, kies dan voor “andere” of “overige” (dus niet voor Ziggo).
Nog enkele tips voor als het instellen van de TV niet meteen lukt:

 • Zet de TV terug naar de fabrieksinstellingen en doorloop daarna alle installatiestappen.
 • Als je het land kunt instellen waar je je bevindt, kies dan voor België (en dus niet Nederland).
 • Indien de TV vraagt binnen welk bereik hij moet scannen naar zenders, kies dan voor “full” of “volledig”.
 • Voor een ongestoorde ontvangst is het van belang dat je gebruik maakt van een coaxkabel voorzien van een goede afscherming tegen storing, bij voorkeur voorzien van Kabel Keur certificering.
 • We bieden geen analoog signaal meer aan!

Draadloos internet (wifi)

Op het hele park is gratis wifi te gebruiken.
Wifi-repeaters en/of –versterkers veroorzaken storingen in het netwerk. Bij gebruik van dergelijke apparatuur moeten wij je als gebruiker blokkeren.
De "Gebruiksovereenkomst wifi De Nollen" is van toepassing, deze kun je hier nalezen.